IMG_1647Fang (flere) fisk på kysten!

Fynske Lystfiskere afholder igen i år kystfiskerkursus for alle der kunne tænke sig at blive bedre til at fange de sølvblanke skønheder fra kysten. Kurset henvender sig både til begyndere og øvede og tager udgangspunkt i netop din erfaring med kystfiskeri.

Kurset består af to teoriaftener og en efterfølgende tur på kysten. Teoriaftenerne afholdes i vores klubhus på Steinsgade 17B, 5000 Odense C (det er lige ved boldbanen).

 

 

Programmet:

2Onsdag 9/3 kl. 19.00:

Første teoretiske aften handler om praktisk forberedelse. Det bliver med fokus på gennemgang af grejet og afmystificering af hvad man behøver for at fange fisk. Det handler om det rette værktøj til situationen.

Derefter er der undervisning i at binde sine egne fluer, både ophængere til spinnefiskerne og almindelige kystfluer til både bombarda- og fluefiskerne.

Du kan også medbringe dit grej for lige at få et ‘professionelt’ kig på sagerne, eller et råd til en mere optimal sammensætning. Skulle du være lidt rusten i kastet, enten med spinne- eller fluestangen, så skal vi nok sørge for at du lige bliver pudset af inden det for alvor går løs på kysten.

IMG_20130120_121825Onsdag 16/3 kl. 19.00:

I løbet af den første teoriaften vil du blive bedre klædt på til at finde fiskene. Hvor kan man regne med at fange flere havørreder i løbet af året og hvilke faktorer skal man tænke ekstra grundigt over inden man planlægger fisketuren. Vi får bl.a. besøg af Claus Eriksen, kendt fra Havørredens Hemmeligheder, som udover at være direktør for Go-Fishing, også har haft fat i flere fynske havørreder end de fleste.

  • Velkomst og gennemgang af programmet.
  • Fiskestrategi og planlægning af fisketuren ved Claus Eriksen.
  • Brug internettet til at fange flere havørreder ved Arnt Christensen.

 

Taktikken forklares lige én gang til.Lørdag 19/3 kl. 8.00:

Så drøner vi afsted på kysten efter de blanke.  I praksis guides du sammen med de andre kursusdeltagere på en fisketur der bygger på de to afteners læring. Det er kort og godt teori og praksis i sammenspil. På selve turen vil flue- og spinnefiskere deltage på hver deres hold. Denne opdeling sikrer at der er fisk nok til alle, men også at både spinne- og fluefiskere guides på de mest optimale pladser.

For at give hver deltager de optimale betingelser og rigeligt opmærksomhed fra guiderne, vil der være ca. 1 guide per 2 fiskere. Ingen andre kurser kan tilbyde dig så meget tid og opmærksomhed!

Tilmelding

Der er maksimalt plads til 16 deltagere i alt.

Prisen er 200,- kr. og inkluderer kaffe og ostemad til teoriaftenen, materialer til fluebinding og morgenbrød på fisketuren.

I god tid inden kurset får du en email med alle detaljerne, mødetider osv.

Det med småt:

Du skal selv sørge for transport til selve fisketuren lørdag den 19/3. Vi sørger så vidt muligt for at arrangere samkørsel imellem deltagerne inden turen.

Det praktiske

Når vi skal ud på selve fisketuren er der nogle gode og praktiske råd, som sikrer at vi alle får det bedste ud af dagen.

  • Klæd dig på efter årstiden. Det kan være varmt og solrigt det ene øjeblik og koldt og blæsende det næste. Tag gerne flere lag tøj, det er altid nemmere at tage en fleece af hvis det er varmt, end at få varmen uden hvis det er koldt.
  • Waders er en god ting at have, især som fluefisker. Som spinnefisker vil det være en fordel, men ikke et must. Selv de billigste neoprenwaders fra Bilka er bedre end våde fødder. Selvom man ikke vader i vandet, holder de dig stadig varm.
  • Medbring rigeligt med væske og en god solid madpakke. Det er ærgeligt at gå sukkerkold halvejs inde i en kanon fisketur.
  • Et stykke chokolade er rigtig god bestikkelse hvis naboen udfisker dig og du lige skal have et kig i æsken 😉

Alle deltagere får 200,- i rabat ved efterfølgende indmeldelse i Fynske Lystfiskere i 2016.

 

Tilmelding på fiskekort.dk

Bemærk: Medlemmer af Fynske Lystfiskere vil blive skrevet på venteliste på kurset og kan opfylde ledige pladser efter først til mølle.