Nogle af vore ældre medlemmer som har forladt arbejdsmarkedet, har samlet sig i det vi kalder for ‘Tirsdagsholdet’. Som navnet antyder fisker de hver Tirsdag, året rundt.
Tidligere formand for Tirsdagsholdet C. Ernst Erichsen fortæller:

“Da jeg i 1987 besluttede at stoppe på arbejdsmarkedet og gå på efterløn, kom Rasmus som var stoppet med at arbejde et 1/2 år før og foreslog om ikke vi skulle have en fast fiskedag om ugen. Så vi 2 blev enige om at det skulle være om tirsdagen, og mente også at de dage vejret var så dårligt, at vi ikke kunne komme afsted, skulle vi bare sidde på hans altan og dele en 1/2 flaske snaps. Det har vi aldrig nået i de mange år vi har fisket sammen, og nu er Rasmus ikke til mere.

Sådan startede Tirsdagsholdet og efterhånden kom der flere til, og vi blev faktisk kendt ved kysten Fyn rundt,for Rasmus kom i snak med alle mennesker. Efterhånden var vi blevet et hold på 8 deltagere, så vi fordelte os i 2-3 biler, og skiftedes så til at køre. Vi startede dengang kl. 8 og kørte hjem kl. 16, men nu er vi blevet ældre og mere magelige, nu starter vi først kl. 9. Som følge af alderen sker det jo også at Sankt Peter kalder nogle af vore venner “hjem”. Men der kommer heldigvis nye til og i øjeblikket er vi 5 på holdet.

Vejret og vinden bestemmer hvor vi skal hen, enten Storebælt, Lillebælt eller Nord- og Sydfyn. Vel ankommen til fiskepladsen og fået rigget til, fordeler vi os langs kysten og fisker. Klokken 10,30 er det øltid så vi finder sammen, nyder en øl og får snakket om vi har observeret nogle fisk eller har haft hug, eller hvorfor vi ikke har mærket eller set noget. Tanken med vores Tirsdagshold var og er selvfølgelig at fange fisk, men lige så vigtigt er det sociale samvær og kammeratskab. Klokken 12,00 samles vi så igen og spiser vores medbragte mad og nyder dagens anden øl, dagens ration. Det er ikke hver gang vi har fisk med hjem, men vi har haft en dejlig dag. Det er altid godt vejr om Tirsdagen, hvilket gutterne også har undret sig over.”

C. Ernst Erichsen.